Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zomrel najúspešnejší český džokej, mal 48 rokov
Zdielať na

Zomrel najúspešnejší český džokej, mal 48 rokov

Zdroj: reprofoto/jezdci.cz

Vo veku 48 rokov zomrel Filip Minařík, najúspešnejší džokej v českej histórii, víťaz 1769 dostihov. Informoval o tom portál jezdci.cz. Podľa serveru galopponline.de trpel Minařík ťažkými depresiami a spáchal samovraždu.

​Filip Minařík mal ešte v roku 2020 mimoriadne vážny úraz na koni. Niekoľko týždňov bol v umelom spánku. Po páde prešiel dlhou a úmornou rehabilitáciou, zdravotné následky však pociťoval aj nasledujúce tri roky, píše portál jezdci.cz.

Bol štvornásobným šampiónom Nemecka, kde pôsobil v poslednom štvrťstoročí. Presadil sa nielen v Európe, ale napríklad aj v Japonsku. 

Pozrite si priložené VIDEO:

"Ešte minulý víkend sa ako divák zúčastnil na jesennom mítingu v Baden Badene. Bol to výnimočný muž. V sedle jeden z najúspešnejších jazdcov svojej generácie, v súkromí mimoriadne priateľský a srdečný človek. Nikdy nikomu neodmietol pomôcť – kedykoľvek sa niektorý z jeho kolegov, priateľov, ale často aj úplne neznámych ľudí ocitol v ťažkej životnej situácii, rýchlo sa ponáhľal ho podporiť," píše web jezdci.cz.

"Tak tvrdo sme bojovali, ale nakoniec boj so stále silnejšou depresiou prehrali. Potrebujeme čas, aby sme si uvedomili a spracovali to, čo sa stalo," povedala manželka zosnulého džokeja Katja.

Nezmazateľným písmom sa zapísal do histórie českého jazdectva, no ešte hlbšiu stopu zanechal v srdciach mnohých ľudí a koní. 

Súvisiace články