Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slávny extrémny lezec (†30) spadol z mrakodrapu
Zdielať na

Slávny extrémny lezec (†30) spadol z mrakodrapu

Francúz Remi Lucidi bol známy na sociálnych sieťach svojimi extrémnymi fotografiami z najrôznejších mrakodrapov sveta. Blízke mu boli aj žeriavy či mosty, aby sa vyfotil úplne na vrchu. Minulotýždňový výlet do Hongkongu sa mu stal osudným. Tridsaťročný extrémny lezec tragicky zahynul.

Vo večerných hodinách sa vybral Lucidi k Tregunter Tower - mrakodrap vysoký 220 metrov so 68. poschodiami. Ochranke klamal, že ide navštíviť svojho priateľa na 40. poschodí. Keď na jeho lož prišli, márne sa ho snažili dolapiť.

Podľa záznamu z bezpečnostných kamier Francúz vystúpil z výťahu na 49. poschodí a vydal sa schodmi na najvyššie. Dvere, ktoré viedli na strechu, boli zamknuté, ale Lucidi ich vylomil. Tam sa však pri lezení zrejme zasekol.

Naposledy ho tak pri jeho nebezpečnom kúsku videla chyžná, podľa ktorej horúčkovito klopal na okno apartmánu na 68. poschodí, aby ho pustila dnu. Nanešťastie spadol skôr, než mohla prísť akákoľvek pomoc. Polícia našla jeho bezvládne telo až na zemi.

Na mieste sa našli aj Francúzove doklady a kamera zachytávajúca jeho životunebezpečné kúsky.

Remi neraz stál tesne pri kraji strechy, a to vždy bez istenia. Nebezpečný koníček sa mu stal napokon osudným. Česť jeho pamiatke.

Súvisiace články