Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Čierny deň pre atletiku. Zomrela olympijská medailistka (†32)
Zdielať na

Čierny deň pre atletiku. Zomrela olympijská medailistka (†32)

Zdroj: INST/https://www.instagram.com/p/BXbKD6WHuNJ/

Trojnásobná olympijská medailistka Tori Bowie, rodáčka z Mississippi, ktorá si v roku 2016 vybojovala zlato na LOH v Riu de Janeiro, zomrela. Mala iba 32 rokov. Šokujúcu správu oznámila spoločnosť Icon Management. Príčina smrti nie je známa.

​Vo veku 32 rokov zomrela niekdajšia olympijská medailistka a svetová šampiónka v šprinte Tori Bowie, píše The Guardian. Smúti celý atletický svet na čele s Shelly-Ann Fraser-Pryce. "Tvoja energia a úsmev tu budú naveky so mnou. Moje srdce je zlomené. Odpočívaj v pokoji," napísala. 

"Stratili sme klientku, blízku kamarátku, dcéru a sestru. Tori bola šampiónka, bola svetlom žiariacim široko ďaleko. Jej úmrtie nám zlomilo srdce a sme v modlitbách s jej rodinou a priateľmi," uviedla spoločnosť Icon Management.

Príčina smrti nie je známa. Isté ale je, že zomrela doma, kde ju aj našli. 

Pozrite si VIDEO:

Američanka získala tri zlaté medaily na svetovej scéne. Prvýkrát prišla ako súčasť štafetového tímu USA na 4x100 m na olympijských hrách v roku 2016.

Rok 2017 bol ešte úspešnejší. Na atletických majstrovstvách sveta v Londýne pridala ďalšie zlato zo štafety a získala individuálne zlato na 100 m, keď vo fotografickom cieli porazila Marie-Josée Ta Lou z Pobrežia Slonoviny.

Súvisiace články