Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najlepšia medzi ženami. Mikaelu Shiffrin mrzí, že sa jej najväčších úspechov nedožil otec
Zdielať na

Najlepšia medzi ženami. Mikaelu Shiffrin mrzí, že sa jej najväčších úspechov nedožil otec

Včerajšok je históriou. Zajtrajšok je záhadou. Ale dnes je to dar. Víťazstvo číslo 83 pre Mikaelu Shiffrin veľa znamená. Nielen, že sa stala najlepšou lyžiarkou medzi ženami v histórii, prvýkrát od februára 2020, kedy tragicky zahynul jej otec, sa naozaj úprimne teší a verí, že tie najlepšie časy sú pred ňou. Jediné, čo ju mrzí, je to, že sa toho Jeff Shiffrin nedožil.

Americká ikona vybojovala v obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi rekordné 83. víťazstvo vo SP. Stanovila tým nový ženský rekord. Deviatym triumfom v sezóne sa priblížila na rozdiel troch výhier absolútneho maxima v seriáli, ktoré drží s 86timi prvenstvami švédska legenda Ingemar Stenmark. 27-ročná lyžiarka sa doposiaľ s 82 prvenstvami delila o historický zápis s krajankou Lindsey Vonnovou.

Jej rekordnú bilanciu vyrovnala 8. januára v Kranskej Gore. Šancu na ďalší úspech bude mať už dnes, kedy je na programe druhý obrovský slalom.

​Pri ideálnom scenári by mohla Stenmarka dobehnúť už tento víkend, kedy sa konajú preteky v Špindlerovom Mlyne. Práve tam v roku 2011 debutovala. 

Súvisiace články