Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Squashista Miroslav Celler (†31) po sebe zanechal tehotnú manželku a malého synčeka
Zdielať na

Squashista Miroslav Celler (†31) po sebe zanechal tehotnú manželku a malého synčeka

Zdroj: FB/Min. spravodlivosti

Pri nešťastnej náhode prišiel o život iba 31-ročný hráč squashu Miroslav Celler. Výborný športovec bol ženatý a mal rok a pol starého syna, navyše ďalšie dieťa v rodine postihnutej tragédiou je na ceste. Jeho kamarát Tomáš opísal Novému Času, čo sa dialo v posledných chvíľach pred nešťastnou udalosťou.

Nebohý Miroslav Celler pracoval na ministerstve spravodlisvosti, kde pôsobil ako koordinátor na projekte Plánu obnovy a odolnosti. Na sociálnej sieti aj webe ministerstva mu kolegovia nechali súcitné odkazy.

Mira vnímali ako skvelého človeka aj slovenskí squashisti, ktorí sa rovnako ako jeho kolegovia rozhodli pomôcť jeho rodine v tej najťažšej chvíli. ​

"Miroslav Celler bol zodpovedným profesionálom a charakterným človekom so srdcom na správnom mieste, čo je vzácna kombinácia. Chcel by som vyjadriť úprimnú sústrasť rodine, ale aj kolegom, ktorým bude chýbať po profesionálnej i ľudskej stránke," povedal minister spravodlivosti Viliam Karas.

Očami kamaráta

"Je to hrozné... Išli sme hore schodmi a pred posledným schodom Miro zle stúpil, ale presne do detailov si to nepamätám, a začal padať. Ja už som bol hore," opísal pre Nový Čas tragické chvíle Mirov kamarát Tomáš.  

"Robil som, čo som mohol, inak by som nespadol s ním. Snažil som sa ho chytiť. Stiahol ma a ja som padal s ním, ale to už je jedno. Miro spadol, bohužiaľ, nešťastnejšie. Vyšetrovateľ povedal, že pitva určí, či sa v jeho tele neudialo niečo iné. Podľa záznamu to zatiaľ určil ako nešťastnú náhodu," dodal.

Súvisiace články