Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kráľ je doma. Nech žije kráľ!
Zdielať na

Kráľ je doma. Nech žije kráľ!

Argentínski šampióni pristáli v utorok doma v skorých ranných hodinách na letisku Ezeiza .Triumf oslávia pri Obelisku, pamätníku v Buenos Aires, ktorý je tradičným epicentrom športových osláv. Okolo neho sa zhromaždilo viac ako milión fanúšikov, ktorí postupne zaplavujú všetky možné ulice. Pozrieme sa, ako to vyzeralo v uliciach Argentíny krátko pred tým, ako sa stala majstrom sveta.

​Finále MS sledovali ľudia na štyroch obrovských obrazovkách. Obyvatelia krajiny posadnutej futbalom si odopreli dovolenky, vynechali prácu, nákupy, tradičné nedeľné grilovačky asada a sledovali triumf svojich futbalistov.

Keď sa argentínski futbalisti v roku 1986 vracali zo šampionátu v Mexiku, so zlatou trofejou pre víťaza mával Diego Maradona. Z Kataru trofej priniesol jeho nástupca Lionel Messi. Modrobiela radosť vypukla v argentínskych mestách krátko po finále. Ľudia v národných farbách spievali oslavné piesne.

Dnes je v Argentíne štátny sviatok. Tím po vedením trénera Lionela Scaloniho a kapitána Lionela Messiho čaká aj audiencia u prezidenta Alberta Fernándeza. Hlavné oslavy sa tradične uskutočnia na Námestí republiky v Buenos Aires, rovnako ako pred rokom po triumfe na Copa América.

Súvisiace články