Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Černák s premiérovým gólom, Ovečkin s číslom 800!
Zdielať na

Černák s premiérovým gólom, Ovečkin s číslom 800!

Trvalo dlhých 24 zápasov základnej časti NHL, kým to tam padlo. Ale dnes v noci konečne padlo. Erik Černák z Tampy Bay si otvoril strelecký účet proti Seattlu Kraken. Blesky doma vyhrali vysoko 6:2.

Pri takmer 17 minútovom pobyte na ľade Černák dvakrát vystrelil na bránu, raz bol z toho gól. Pripísal si ho v ôsmej minúte po prihrávke Braydena Pointa a zvyšoval na 2:0. Pripísal si aj plusový bod, dve strely a päť bodyčekov, s ktorými viedol tím. Košický odchovanec má po 24och zápasoch na konte spomínaný jeden gól a štyri asistencie.

One and Only

37-ročný Alexander Ovečkin sa stal v noci tretím hráčom histórie NHL, ktorý strelil 800 gólov v najlepšej hokejovej lige sveta. A to všetko za jeden jediný klub - Washington Capitals.

​Gordie Howe, Wayne Gretzky a už aj Alexander Ovečkin. Kapitán Capitals pokoril métu 800 presných zásahov. A aby toho nebolo málo, streli rovno hattrick - dovedna 29ty. S týmto počtom sa v historickom poradí ligy radí na šieste miesto.

Tridsaťsedemročný hokejista skóroval hneď v prvej minúte, druhý gól pridal v deviatej a hattrik zavŕšil v 47. minúte stretnutia so Chicagom Blackhawks. A práve ten gól bol jeho osemstý. Z piatich striel na bránu tri góly a nechýbala ani asistencia. Washington vyhral 7:3.

Ovečkin na strelenie 800 gólov potreboval odohrať 1305 zápasov, Gretzky 1487 a Howe až 1767. A práve na Howa stráca už iba jeden jediný gól, aby ho dorovnal. Takže suma sumárum - zž len 2 góly a osamostatní sa ako druhý najlepší strelec všetkých čias.

Súvisiace články