Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prvý gól v NHL bude už NAVŽDY prvý
Zdielať na

Prvý gól v NHL bude už NAVŽDY prvý

Juraj Slafkovský sa v piatom zápase kariéry konečne dočkal. Po tom, čo útočník Montrealu získal puk, nezaváhal a rozvlnil sieť brankára Arizony. Okrem toho si pripísal plusový bod, prezentoval sa troma strelami a bodyčekom. Bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Chuť gólu je o to krajšia, že ju strelil v domovskej Bell Centre pre zrakmi vlastných fanúšikov. Vypredaná aréna ho odmenila dlhým skandovaním jeho mena.

Slafkovský, ktorý strávil na ľade 14 a pol minúty, strelil svoj historicky prvý gól v kanadsko-americkej NHL. 18-ročný slovenský útočník spomedzi kruhov nedal šancu Connorovi Ingramovi, ktorého prekonal strelou švihom. 

​Slastný moment prišiel v strede druhej tretiny. Juraj zvyšoval v 29. minúte zápasu na 4:0. Draftová jednotka si okrem prvého gólu v NHL pripísala aj ďalší prím - Slafkovského vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Vo veku 18 rokov a 204 dní sa stal najmladším strelcom spomedzi Slovákov v histórii NHL. O rovných 30 dní sa mu podarilo prekonať Mariána Gáboríka. 

"Ani sa nepamätám, ako som skóroval. Išiel som rovno oslavovať, lebo to je tá najlepšia vec na strelenom góle. Viac som sa sústredil na oslavu než na spôsob, akým som dal gól," uviedol po zápase.

Súvisiace články