Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Traja kamaráti hviezdami NHL draftu. Zimomriavky zaručené!
Zdielať na

Traja kamaráti hviezdami NHL draftu. Zimomriavky zaručené!

Zdroj: SITA

Po dnešnej noci môžeme s istotou povedať, že sa v zámorí uskutočnil najúspešnejší draft Slovenska v histórii. Juraj Slafkovský je jednotkou po tom, čo si ho z najvyššej pozície vybral klub Montreal Canadiens.

​18-ročný urastený mladík, ktorého na drafte sprevádzali rodičia Juraj a Gabriela, napokon prevýšil Kanaďana, Shanea Wrighta, ktorý bol až štvrtý v draftovej lotérii. Slafkovský má za sebou úspešné pôsobenie v najvyššej fínskej hokejovej lige v tíme​ TPS Turku, bronzovú medailu a ocenenie za najlepšieho hráča tohtoročnej olympiády v Pekingu, najproduktívnejší bol v našom tíme aj na MS vo Fínsku.

Rodák z Košíc, ktorý prešiel mládežníckymi súťažami v zahraničí, zaujal skautov produktivitou a hernou vyspelosťou, ale aj fyzickými parametrami - 192 centimetrov a 99 kilogramov bude brázdiť ľady kanadského Montrealu. Podľa generálneho manažéra Montrealu Kenta Hughesa splnil všetky požiadavky klubu.

Pozrite si VIDEO, z ktorého budete mať zimomriavky:

Senzačne ho z druhého miesta nasledoval Šimon Nemec, z ktorého si ho vybralo New Jersey Devils. Obaja chlapci prekonali doterajší rekord Mariána Gáboríka, ktorého si v roku 2000 vybrala Minnesota z 3. miesta.

Nemec sa stal najvyššie draftovaným obrancom zo Slovenska. Zároveň je celkovo šiesty bek spod Tatier, ktorého si vybrali kluby NHL v 1. kole a prvý od roku 2005. Z hráčov z Európy bola TOP2 z jednej krajiny iba raz - a to tandem Ovečkin Malkin ešte v roku 2004. A práve v tom roku sa narodili obaja naši najvyššie draftovaní hokejisti. A až do tohtoročného draftu platilo, že najvyššie draftovaného útočníka aj obrancu v jednom roku mala iba Kanada.

Z 26. miesta si Montreal zobral aj Filipa Mešára, tretieho Slováka v 1. kole draftu.

Súvisiace články

Najčítanejšie