Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zomrel legendárny slovenský hudobník, umelecká obec je v ŠOKU
Zdielať na

Zomrel legendárny slovenský hudobník, umelecká obec je v ŠOKU

Zdroj: pexels.com

Slovenský hudobník, skladateľ a klavirista Branislav Hronec nás opustil vo veku 81 rokov. O smutnej správe informoval humorista Oliver Andrásy na svojej sociálnej sieti.

"Dnes ráno ma zobudila manželka s tým, že si v telefóne našla sms správu. Judy Vargová nám oznámila, že v noci zomrel jej manžel, hudobník Braňo Hronec," napísal na Facebooku Oliver Andrásy. 

​Ako píše portál Pluska, speváčka Marcela Laiferová vedela, že s hudobníkom nie je dobre. Napriek tomu ju správa o jeho odchode mimoriadne šokovala. 

Jeho manželkou bola herečka Judita Vargová, s ktorou žil od roku 1980. Známa je aj jeho dcéra Suzie, ktorá sa venuje spevu. 

INST/suziehroncova

Pozrite si jeho tvorbu, v ktorej spolupracoval s mnohými známymi menami slovenskej hudobnej scény:

Braňo Hronec sa narodil 22. decembra 1940 v Hronseku v rodine evanjelického farára. Vyštudoval konzervatórium a kompozíciu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave u profesora Alexandra Moyzesa.

Stal sa legendou slovenskej populárnej hudby druhej polovice 20. storočia. So svojím hudobným telesom – Orchestrom Braňa Hronca – pôsobil takmer v celej Európe.

V rokoch 1984 – 1990 bol dirigentom Tanečného orchestra Československej televízie v Bratislave. Braňo Hronec je aj autorom mnohých známych tanečných piesní.

Súvisiace články