Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Bez zamestnancov, pestúnky a priestoru. William si s rodinou zvyká na nový život
Zdielať na

Bez zamestnancov, pestúnky a priestoru. William si s rodinou zvyká na nový život

Archívna reportáž

Princ William sa s celou rodinou sťahuje z Kensingtonského paláca do Adelaide Cottage vo Windsore. Spoločne s troma deťmi si bude musieť kráľovský pár zvykať na život bez svojich zamestnancov. Ani guvernantka Maria Teresa Turrion Borrallo už nebude rodine k dispozícii 24 hodín denne, ako tomu bolo doteraz. Nový domov Williama a Kate má iba štyri spálne.


​Princ a vojvodkyňa sa rozhodli opustiť sídlo Kensingtonského paláca a vymenili ho za Adelaide Cottage neďaleko Windsoru. 

Dom sa nachádza len 10 minút pešej chôdze od sídla kráľovnej Alžbety II. 

​Osemročný George, sedemročná Charlotte a štvorročný Louis si budú musieť zvykať nielen na nové prostredie, ale aj na život bez milovanej pestúnky či zamestnancov, ktorých mali v Kensingtone nonstop k dispozícii. 

Adelaide Cottage postavili v roku 1831 a aj keď je stále oficiálne vo vlastníctve kráľovnej, dlho sa používa ako ubytovanie pre priateľov kráľovskej rodiny. Meno dostal po manželke kráľa Williama IV., kráľovnej Adelaide.

Manželia zatúžili po stálom domove a Adelaide Cottage je ideálne miesto, keďže chcú, aby všetky tri deti chodili do rovnakej školy vo Windsore.

Súvisiace články