Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Počet detí s myšlienkami na samovraždu stúpa. VIEME, kde vyhľadať pomoc
Zdielať na

Počet detí s myšlienkami na samovraždu stúpa. VIEME, kde vyhľadať pomoc

Terézia Macalíková bola nezvestná bola od soboty po tom, čo mala odísť z bytu po hádke s priateľom. Jej nehybné telo našli v stredu ráno v studených vodách Dunaja. Žiaľ, denne sa psychológovia stretávajú s tým, že počet detí mysliacich na samovraždu, rapídne stúpa.

Hosťom bol Marek Madro, PSYCHOLÓG A ZAKLADATEĽ INTERNETOVEJ PORADNE PRE MLADÝCH IPČKO.SK:

S akými prípadmi sa najčastejšie stretávate? Čo najviac trápi mladých ľudí?

Už máte vytipované miesta, kde najčastejšie prichádza k tragédiám. Ktoré sú to miesta? Ozývajú sa vám ľudia odtiaľ v situácii, keď sú zrejme veľmi zúfalí? Ako a ako rýchlo reagujete?

​Včera ste na sociálnej sieti uverejnili, že ak niekoho táto tragická udalosť priamo alebo nepriamo zasiahla a prežíva náročnú situáciu, nemá zostávať sám so svojimi pocitmi a má vyhľadať pomoc. Ako takáto tragédia môže ľudí zasiahnuť? Kto je najviac ohrozený?

Otvorili ste špeciálny klub pre mladých. Klub je miesto, kde mladí ľudia môžu nájsť diskrétnu a odbornú pomoc. Kto vás môže navštíviť a aký je postup?

Ak nás počúva práve niekto, kto má vo svojom okolí priateľa, spolužiaka, kolegu, o ktorom vie, že prežíva ťažké obdobie, ako má konať?

Iba 18-ročná Terézia Macalíková je podľa informácií TV JOJ nebohá. Študentku našli v bratislavskom Dunaji v stredu ráno.

Pozrite si zábery z miesta tragédie:

Súvisiace články