Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na bratislavskom gymnáziu sa podpálil ŽIAK (†18)
Zdielať na

Na bratislavskom gymnáziu sa podpálil ŽIAK (†18)

Na známom bratislavskom gymnáziu došlo v sobotu v ranných hodinách k obrovskej tragédii. Školu na konci školského roka podpálil osemnásťročný žiak, ktorý následne sám zahynul. O prípade ako prvý informoval denník Štandard.

​Ako píše Štandard,žiak podpálil prvé podlažie Školy pre mimoriadne nadané deti a Gymnázia na Teplickej ulici v Bratislave.

Predtým podpálil aj motorové vozidlá na ulici. Po Bratislave sa mal pohybovať na skútri, ktorý odstavil pri škole. Do školy sa dostal cez okno, ktoré rozbil a vyšplhal naň po rebríku. 

"Pracovali sme na hudbe, išli sme si zapáliť von z garáže a zrazu sme počuli nejaké buchnutie. Myslel som si, že sa prevrátil kontajner. No obzreli sme sa a videli sme, ako šľahajú plamene, tak sme zavolali záchranku. Stalo sa to okolo druhej v noci, lebo viem, že sme kvôli tomu nestihli nočný vlak. Všade bol čierny dym, hasiči prišli do 15 minút," priblížil svedok.

Podľa informácií denníku Štandard šlo o bezproblémového žiaka, ktorý predmety zvládal na výbornú. Mal 18 rokov a zostával mu ešte jeden rok na gymnáziu.

Súvisiace články